servis

servis

Odoslaťod bbnovy3 » Ne, 06. Jún 2010, 12:25

vážení..... kto by vedel odporučiť poprípade ponúknuť servis resp. opravu motora na RENAULT ESPACE 2,2dCi (IV) rok 2003? banskobystrický kraj (najideálnejšie)..... je to súrne , lebo napriek veľkým investíciám a niekoľko násobným opravám mám auto v dosť biednom stave :evil: a mal by som cestovať pravidelne v rámci SR....... s týmto autom nie som schopný prejsť krížom cez mesto (B.B.) :(
Ivan
bbnovy3

Založený: Ut, 05. Jan 2010, 14:10

Re: servis

Odoslaťod 9sebesta9 » Po, 07. Jún 2010, 15:22

nepotesim ta ale tieto motory maju dost velke problemy :/ je mi to luto ale pokial mas este trpezlivost vyskusaj zvolensky Adex - autorizovany Renault. Mal som s nim dobre skusenosti a tie ceny nemaju az take premrstene ako to u autorizovanych predajcov byva. Je to na zvazenie. ak tzo das niekam do kôlnicky opravovat suflikantovi, moze to byt fiasko v porovnani s cenou :/ Este by som pouvazoval nad vymenou celeho motora. ak su s nim opakovane problemy. Daj si urobit kalkulaciu v tom Adexe a porovnaj s vymenou motora. Prajem vela zdaru 8-)
9sebesta9

Založený: Št, 03. Jún 2010, 15:30

Odoslaťod bbnovy3 » Po, 07. Jún 2010, 21:58

díky za radu....asi som aj týmto smerom uvažoval..... doteraz mi to opravoval dlhoročný kamarát, dokonca jeho kolega v tom servise pracoval.....povymieňal mi čo sa dalo (nielen on) stálo ma to kopec nervov a €....a auto je na sr.čku!!! nakoľko som odkázaný a doteraz som potreboval tento typ auta zvažujem aj možnosť sa zbaviť tohto auta! LEN?...... chcem to dať dokopy....takže zrejme pôjdem pokecať do ZV a potom sa rozhodnem.....díky
bbnovy3

Odoslaťod 9sebesta9 » Ut, 08. Jún 2010, 09:42

presne tak . vyskusaj najskor tam a uvidis ako dopadnes. treba dat bacha na rozvodovy remen s napinacou kladkou - vymenit po kazdych 80 az 100 tisic a tak isto aj remen pohonu so vsetkymi kladkami :/ ...kamaratovi sa raz obidva dokopy skrutili kedze boli povolene. nemohol ani vypnut motor lebo uz by nenabehol takze rovno do servisu :) pozri ci nemas turbo od oleja a ci tam vsetko tesni ako ma. silentbloky nech skontroluju tiez pokial s tym autom cuka pri spusteni nohy z plynu. a inak este nieco. pokial mas 7 miestne a naozaj to potrebujes vyuzit, skus alternativu. mozno Peugeot Partner Teppee alebo Citroen Grand Picasso. nevyhodou u vsetkych tychto MPV je ale to, ze su velke-tazke a ze skor opotrebujes brzdy a podvozok.
drzim palce
peace 8-)
9sebesta9

Založený: Št, 03. Jún 2010, 15:30

Odoslaťod SancoPanca » Ut, 29. Jún 2010, 14:05

bbnovy3 napísal:díky za radu....asi som aj týmto smerom uvažoval..... doteraz mi to opravoval dlhoročný kamarát, dokonca jeho kolega v tom servise pracoval.....povymieňal mi čo sa dalo (nielen on) stálo ma to kopec nervov a €....a auto je na sr.čku!!! nakoľko som odkázaný a doteraz som potreboval tento typ auta zvažujem aj možnosť sa zbaviť tohto auta! LEN?...... chcem to dať dokopy....takže zrejme pôjdem pokecať do ZV a potom sa rozhodnem.....díky

No čo? ako si to riesil? tiez mam podobny problem. daj vediet ;) dikes
SancoPanca

Založený: Pi, 04. Jún 2010, 10:38

pre - SancoPanca

Odoslaťod bbnovy3 » Pi, 02. Júl 2010, 15:32

:( asi ťa nepoteším!..... bol som v servise v ZV.... pokecal som fajn z hlavným prijímacím technikom a ten ma hneď dostal na zem- teda do obrazu!..... ak sa ti niekto v motore už vŕtal je viac ako pravdepodobné že to už nikto po ňom opravovať nebude!!! - to bol aj postoj servisu vo ZV..... vysvetlil mi to tak že oni preberať záruku po nejakom (garážovom) servise brať nebudú!.... aokrem iného mu dali radu - vymeniť motor[b] . to je vraj lacnejšie a rýchlejšie..... alebo že pozná jedného chlapíka ktorý sa vyzná v týchto motoroch a je spoľahlivý!.....a to bol doteraz ten môj mechanik!!!!!

skúšal som to ponúknuť ako protihodnotu v AAAauto..... najskôr ma vyvolávali z Prahy a ked som tam došiel a povedal typ motora a ročník auta (2003) , tak mi chlapík oznámil že auto nevezmú ani omylom..... proste NIE..... takže som na začiatku....rozmýšlam čo s tým , asi ho dám ešte nejako poopravovať tomu známemu a potom už neviem!!!!
bbnovy3

pre bbnovy3

Odoslaťod SancoPanca » Pi, 02. Júl 2010, 16:09

tak to si ma teda vobec nepotesil :( ...chapem, ze niekto nechce brat na zodpovednost zle vykonanu pracu ale pozriet sa na to aspon mozu. to akoze mam mat jedneho servisaka a ziadneho ineho. pokazi sa mi auto niekde v... a co potom ? :roll: . na radu znameho som inak vzal do uvahy tiez kupu noveho motoru. alebo z toho vyrezem podvozok a bdue z toho dupacka. heh.
inak clovek by sa cudoval ale ja som mal praveze s AAAauto celkom dobre skusenosti. teda nie ja, ale o moju manzelku sa postarali dobre. co sa tyka auta samozrejme 8-) kupovala Volvo C30 a myslim, ze okolo nej behali a vsetko vybavili bez starosti. tak ale ked sa na nu pozrem do obyvacky tak si pomyslim: "kto by nevybavil?" :lol:
SancoPanca

Re: pre bbnovy3

Odoslaťod SancoPanca » Pi, 02. Júl 2010, 16:11

SancoPanca napísal:tak to si ma teda vobec nepotesil :( ...chapem, ze niekto nechce brat na zodpovednost zle vykonanu pracu ale pozriet sa na to aspon mozu. to akoze mam mat jedneho servisaka a ziadneho ineho. pokazi sa mi auto niekde v... a co potom ? :roll: . na radu znameho som inak vzal do uvahy tiez kupu noveho motoru. alebo z toho vyrezem podvozok a bdue z toho dupacka. heh.
inak clovek by sa cudoval ale ja som mal praveze s AAAauto celkom dobre skusenosti. teda nie ja, ale o moju manzelku sa postarali dobre. co sa tyka auta samozrejme 8-) kupovala Volvo C30 a myslim, ze okolo nej behali a vsetko vybavili bez starosti. tak ale ked sa na nu pozrem do obyvacky tak si pomyslim: "kto by nevybavil?" :lol:

jaj. zabudol som. daj echo ako si zatial stojis a kde ti robili ak to teda das niekam do servisu predsalen :/ dikes
SancoPanca

Odoslaťod mrcoZV » Pi, 02. Júl 2010, 18:37

servus, uz si zohnal na opravu toho motora niekoho ? a vies co s nim je ci potrebujes aj to zistit ?
mrcoZV

Založený: St, 28. Okt 2009, 11:42

Odoslaťod SancoPanca » Po, 12. Júl 2010, 15:02

to mrcoZV: ja som problem vyriesil nasiel som si chlapika co predaval havarovane auto na diely a bolo. na radu kamarata som kupil co som potreboval a dal vymenit. auto slape ako nove. nevyznam sa do toho velmi ale som spokojny. motor bol nastastie v poriadku. kedze bolo auto narazene odzadu. je to sice piplacka lebo potrebne veci si neodnesies v igelitke ako nakup :D ...hlavne ze som prezil.
a ty mas kde problem? ak sa mozem opytat
SancoPanca