chlapi citim sa akokeby som to vsetko pisal ja osobne - neviem nic ine len prudko suhlasit.
ciernemu: 1.2TSI ma dvojhmotu. 7kvalt DSG prevodovka ju ma ; na 6kvaltoch ktore sa montuju od roku tusim 2004 (prve kusy v touranoch), masovo zhruba od 2006 sa uz tie dvojhmoty zacinaju PRUDKO kazit lebo DSGcko co? Podtaca. Neuveritelne. Prevodovka samotna je viacmenej nesmrtelna (ach ano, zabudol som na vymenu oleja), semtam robi problem mechatronika ale inak nic. No cele to zabija podtacanie, ta prevodovka veselo jazdi na 1200 otackach s dieslom, pri 1500 radi dalsi prevod, ja by som tych konstrukterov fakt asi zabil.
Seriozna automobilka by na volic nahodila prepinac: "chcem jazdit ako ekologicky chmulo, usetrit 0.1l paliva na 100km ale znicit dvojhmotu za 1000eur" pripadne "chcem jazdit ako normalny clovek, netocit motor pod 1500rpm a nepreradovat dalsi prevod pod 1900rpm".
> Co EU usetri to rozvijajuca Cina s Indiou zozeru.
100x !!! Mna najviac bavia tie ekologicke drysty a hen v Indii je miliarda ludi ktori vlezu do tej posvatnej rieky a su radi ked vylezu bez popalenej pokozky, pluzgierov a chemickych prvkov ktore sa nenachadzaju v mendelejovej tabulke. My sa tu hrame na nieco a fakt ako hovorite skoro dve miliardy Cinanov, miliarda Indov a tretina miliardy americanov na taketo veci veselo seru. Pardon, amerika sa aspon tvari ze sa na nieco chce obcas hrat - ale fakt je pravda ze bezny american zastava nazor, ze menej ako sestvalcovy motor nedokaze pohnut autom.
PS: mam dojem ze prave u 1.2tsi a tychto novych crepov, tusim 1.4tsi, boli pouzite nejake nove materialy na konstrukciu ktore by mali zabezpecovat vyssiu zivotnost. Inak by ten motor rozdrapilo... a to co hovori blindside je neskutocna vec, naco mi je motor ktory ma nech aj o desat koni viac vykonu ako jednoduchucky premakany a miliardami kilometrov overeny hladky 1.6i kde sa fakt hadam ani nema co pokazit - tiez som mal oktavku 1.6i 55kW cize s tou slabsou verziou a nejazdilo to sice tak dravo ako bmw 540i ale vzdy a vsade som sa s tym otocil. Aby som s tym mohol jazdit 130 po dialnici (a dnes uz poznam dialnicu ktora ma dokonca menej ako 130, sorry to bol zly humor) tak na to autiak uplne, ale maximalne uplne stacil. A na behanie po meste kde su emisie asi najdolezitejsie a najhorsie (studene starty, semafory, stale rozbiehanie brzdenie atd) ten voz absolutne nemal chybu.
PS2: 7kvalt prevodovky DSG nevydrzia a nie su konstruovane na vysoky tocivy moment, su len do 250Nm tusim max. Preto sa do vykonnejsich motorov ako 1.2tsi davaju stare 6kvalty. Automobilka potrebovala skrinu ktora nemusi mat superspickove parametre, hlavne aby bola lacna a vydrzala dva roky zarucnej doby. Plus - a toto bola primarna poziadavka - aby ten benzinovy vysavačík - netocil sialene otacky okolo 3300rpm pri sprostych dialnicnych 130km/h. Vtedy uz ide aj o spotrebu, aj o zivotnost, aj o emisie... takze to potrebovali nejako "poskladat". Sestkvalt prevodovka nie lebo je draha a zbytocna, inu sestkvaltu navrhnut asi nechceli pretoze tento motor aby udrzal aku-taku spotrebu musi pracovat vo velmi uzkom rozsahu otacok - kazde prudke pritlacenie pedalu nici statisticku spotrebu a zaroven kompresor ma tiez nejake vlastnosti... takze to dopadlo tak ako to dopadlo. Predpokladam osobne ze pouzitim suchej skrine dosiahla automobilka zhruba o 5% mensiu spotrebu ako pri pouziti klasickej mokrej ktora je v 6kvaltoch... no a vies ako to chodi, desatinka ku desatinke, software ktory je optimalizovany na dosiahnutie maleho cisla ked vies ako... a narod je vo vytrzeni.
Skoda ze si nikto neuvedomuje ze udavane cisla sa daju stazka dosiahnut len pri extremne lahkej nohe. Mne to ale nevadi. Uvidime ako to pojde, ale moj dalsi vehykel asi bude mat sest hrncekov a objem 3.3 ; lenze kupovat budem asi az o rok pripadne necele dva takze dovtedy sa vyber este velakrat zmeni