Recenzia na Daciu 1,6 Mpi, benzín

Recenzia na Daciu 1,6 Mpi, benzín

Odoslaťod mirostar » Po, 21. Feb 2011, 23:37

Dácia Sandero 1,6 Mpi , benzín tip Laureate, sivá metalíza comete, klinatizácia manuál, nadobudajúca cena 10 010 €. Dokúpené :sada SUV /predný spojler nárazníku, Zadný difúzor prahy dverí L aj P, chrom.koncovka výfuku, gumené koberce s logom, zadné zásterky orig., Kvalitnejšie rádio Pionier so 4 reprákmi,sada alu diskov, sada poťahov s logom. V neposlednom rade chiptuning . Spolu cena auta aj s doplnkami 12 000 €.
Samotný typ vyberaný na 50 ročného nevysokého chlapa a iba pre jediného šoféra. Potreboval som auto vyššie pre 5 osôb a aj na chatu s neupravenou cestou, silnejšie, nenáročné, benzín, s dosť veľkým kufrom najlepšie sklapatelné sedadlá. Okolo 4 m,vzhľadom na moju výšku aj s upraviteľným volantom a sedadlom.
K samotnému autu:Vonkajší vzhľad po vylepšení sadou SUV a metalízou je agresívnejší a znížený spodok auta o 2 cm a ALU disky.Nastupovanie je podľa predstav kladený na staršiu osobu a aj pre ostatných pasažierov. Dvere sa otvárajú nadmernejšie ako u ostatných aut tejto triedy.Priestoru v aute je aj pri plnom obsadení dospelými osobami veľmi dostatočný a aj pre batožinu je dostatok miesta 320 L ,bez horného plata sa zmestia tri kufre a tri veľké cestovné tašky. Sandero s týmto motorom nemalo problém s takýmto obsadením ani na dialnici ani na okreskách. Napriek tomu som ho vylepšil o 15 koníkov aby som mal lepší pocit pri predbiehaní či pri náhlej zmene rýchlosti.No a v neposlednej rade aj zníženie spotreby z pôvodných priemerných 7 L na 6 L.Vnútrajšok som vylepšil o nové autorádio s cd a repro aj vzadu a klímu. Ináč vnútrajšok je skromný podľa mňa nepreplácany.S autom som veľmi spokojný po dvoch rokoch aj piatich mesiacoch, najazdené mám 34 300 km s priemernou spotrebou už zníženou celoročnou na 5,9 L .Celkové náklady na 1km mám 0,117 € čo je asi 3,50 Sk.Zatiaľ bez náznaku poruchy čo nechcem zakríknuť.Malo by vydržať asi 7-8 rokov a potom už niečo modernejšie a pohodlnejšie.
mirostar

Založený: Ut, 11. Jan 2011, 23:58

Re: Recenzia na Daciu 1,6 Mpi, benzín

Odoslaťod s.corp » Ut, 22. Feb 2011, 16:58

celkom pekne opisane ;)
Opel VeCe 2.2 direct sedan
s.corp

Založený: Pi, 30. Apr 2010, 14:47