Aké auto by ste odporučili?

Aké auto by ste odporučili?

Odoslaťod mattscott » St, 08. Jún 2011, 13:35

Zdravím Vás,
chcem sa opýtať aké auto by ste mi odporučili. Teraz mám dosluhujúce vw polo 1,6 - chcel by som si ale kúpiť nové nakoľko sa rodinka rozrastie o prvú ratolesť. Polo bolo malé, ľahké a tak mala 1,6 motor docela slušný ťah. Teraz chcem niečo väčšie, ale jazdené - za menej peňazí môžem mať docela slušnú muziku. Máte nejaké nápady na niečo čo má docela slušný ťah (o maximálnu mi nejde veď to Polo nešlo viac ako 140)? Pôvodne som chcel Lexus is220 - pretože to považujem za krásne auto, ale zase za polovicu môžem mať alfu romeo 159, ak niečo pridám navyše môžem mať zase trojkové BMW. Je tu niekto kto vlastní Alfu romeo 159 - ak by som sa totiž riadil šuškandou a čo sa na alfu narozpravalo tak nemá bohvieaký kredit. Vraj sú kazivé, lak nestojí za nič, rýchlo strácajú na hodnote...Čo poviete?
mattscott

Založený: St, 08. Jún 2011, 12:46

Re: Aké auto by ste odporučili?

Odoslaťod ADMIN » St, 08. Jún 2011, 14:25

Ahoj mattscott.
z VW Polo sadnut do Lexusu je naozaj razna zmena :) rozhodnutie je kazdopadne na tebe. pri vybere je dobre riadit sa ale pravidlami, ktore vo vela pripadoch pomohli nielen laikom. Na linku sa docitas ako postupovat pri vybere auta: Ako na jazdene auto.
Mozno ta bude zaujimat poruchovost niektorych modelov aut, ktoru si mozes pozriet TU.
niektore Alfy su citlive na rozvodovy remen. zvykne sa pri nedostatocnej pozornosti trhat uz pred servisnym interavalom jeho vymeny.
ADMIN

Založený: Ut, 02. Mar 2010, 13:24

Odoslaťod Ogi11 » St, 08. Jún 2011, 21:28

V prvom rade si je treba upresniť na aké dlhé trasy, a hlavne či to bude kombi, napr. kvôli kočiaru, diesel alebo benzín či lpg a pod.

Takto si bude každý hovoriť tú svoju značku.
Ogi11

Založený: Ne, 14. Mar 2010, 21:16

Odoslaťod mjz » St, 08. Jún 2011, 21:34

presne tak 8-) - auto je len benzin :lol: ale pre rodinu, jednoznascne vacsie auto - kufor,,alebo ako ja, viac aut v rodine,,nech nie su cakania a hriechy,,ale alfy nerobim a krcmove reci o autach neriesim vobec,mnoho krat su to dristy od majitelov x krat stocenych dovezenych lacnych sop,,na ktore sa ulakomili,,a pomastili vrecka teplakovym kseftarom,,
mjz

Založený: Po, 10. Jan 2011, 17:38

Odoslaťod mattscott » St, 08. Jún 2011, 21:53

Polo som mal matkine ona mala nove, jazdil som v nom pocas skoly potom sme si kupili vlastny byt a teraz je cas zohnat auto za tu hrdzavejucu sunku. Som ochotny zan vyhodit tak 10-12tis - rok vyroby tak 2006 - 7 - 8. Kombik by som moc nechcel - tie auta sa mi proste nepacia - a tu v BA sa viete ako parkuje. Nieco ako viac ako jedno auto zatial neprichadza do uvahy.
mattscott

Odoslaťod mattscott » Št, 09. Jún 2011, 08:16

Vzdy som strasne chcel BMW 320d - tu generaciu dozadu - okolo rv 2003 - povazujem ich asi za najkrajsie rodinne auta so športovým lookom jak tak akurát pre mňa. Lenže už to má cca 8rokov a našiel som diesel s 135tis km a už sa bojím, v akom stave by som to za 8,5tis kúpil...
mattscott

Odoslaťod rsrsrs » Št, 09. Jún 2011, 09:45

mattscott
nechcem ta odradit ale skus realne uvazovat 8ročne BMW diesel a 135 000km tazko netvrdim ze take auta nie su najdu sa prvy majitel a jasna servisna historia ale je ich strasne malo a ked je to dovoz tak by som to urcite neriesil... je velmi tazko najst dobre auto chce to vela casu a stastie. moja rada nekupuj z bazaru ale hladaj sukromne ponuky ceny su tam vyssie ale to preto lebo kto sa o auto staral a vie ze ho ma v super stave pod cenu ho neda... drzim palce nech ti to vyjde ;)
ASV 81kw 2002 - 232 000km
rsrsrs

Založený: St, 28. Okt 2009, 11:42

Odoslaťod ADMIN » Št, 09. Jún 2011, 09:53

mattscott
mala rada: ak hladas info o bmw skus zadat temu v BMW. tak ti dokaze poradit viac ludi ;)
ADMIN

Založený: Ut, 02. Mar 2010, 13:24

Odoslaťod mattscott » Št, 09. Jún 2011, 10:58

Díky moc chlapi
mattscott

Odoslaťod Ogi11 » Št, 09. Jún 2011, 15:23

mattscott napísal:ombik by som moc nechcel - tie auta sa mi proste nepacia - a tu v BA sa viete ako parkuje.

Celé zle. Potrebuješ rodinné auto a riešiš sedan? hlavne kvôli kočiaru to nebude dobré riešenie. Je síce pekné že auto sa ti musí a bude lúbiť keď si to kúpiš ale budeš tú krásu preklínať pri každom väčšom nákupe popr. keď tam budeš rvať bicykel, kočiar a pod.

Ja rodinu nemám a najbližších 5 rokov ani neplánujem. Mám kombi. Doteraz z 11-tich áut som mal 6 sedanov. Teraz chodím vysmiaty, do kufra šupnem všeličo a neriešim nedostatok priestoru. Niektoré kombíky sú dokonca krajšie ako sedany. Tiež sa mi ľúbi veľa sedanov no keď si spomeniem na to keď som chcel niečo rozmernejšie previesť tak ďakujem nie, neprosím.

Čo sa týka parkovania tak je to vždy o zručnosti. Predstav si že mne sa lepšie parkovalo s malým kamiónom (domiešavačom) ako osobným autom. Je síce pravda že v BA by som to nezaparkoval ale ide o princíp. Veľa ľudí aj v BA má veľké autá, väčšie ako kombíky no keď to auto potrebujú (tak ako naši politici potrebujú limuzíny BMW 7, Audi A8 a pod.) tak sa zariadia, naučia sa s tým parkovať.

Auto nie je lacná investícia, zvlášť keď do toho ideš vraziť 10-12 tisíc eur. Predpokladám že to auto nebudeš mať pol roka ako ja a budeš sa riadiť praktickosťou a až na druhom mieste bude dizajn.

Štaštnú ruku pri výbere ;)
Ogi11

Založený: Ne, 14. Mar 2010, 21:16

Ďalšia