318i bwm

318i bwm

Odoslaťod maRCelo » Pi, 23. Apr 2010, 09:45

nebudem dlho chodit okolo kritiky ako macka okolo horucej kase. no som proste nespokojny. mozno to bude mojim dlhorocnym negativnym nazorom. na rady mojich znamych som sa ale predsalen odhodlal na starsiu 318i bajer lebo mal skvelu cenu a navyse som za nou nemusel behat daleko. moje slova sa ale potvrdili a doteraz si bucham hlavu o zarubnu. :x
ale vzdy to bude tak. kolko ludi tolko nazorov. ja by som si osobne uz nikdy bwm nekupil len kvoli tomu ze je niekedy zbytocne nahodnotena. moja, teda vlastne uz nastastie nie moja 318ka . bola na zaciatku fajn auto. a to nehovorim o tych fajn babach 8-) . ale to je asi tak vsetko. na predvadzanie ok. berem. sedenie sa tiez dalo len niekomu nemusi vyhovovat tvrdost. ani tvarmi ma nejak neuchvatilo. taka krabica. ale baby asi maju radi krabice auto vobec nie je stavane na nase cesty a dlhsia jazda v nom po meste nie je nic moc. po case (cca 5 mesiacov) mi zacal nehorazne trieskat zadny lavy tlmic. vymenil som ho a penazenka prazdna. to nehovorim o usmeve servisaka ked ma videl ako prichadzam. mozno som paranoidny ale ten vyraz podla mna znamenal: tak teraz ti urobim vnutornu kontrolu, nieco si necham a nieco odo mna dostanes. bavorakov je dost vela na to aby ti chlapci v monterkach vedeli co robia. zhrozil som sa ked som neskor na nom jazdil. budis. nebudem sa rozculovat.
najvacsia hroza pre mna bol nahon. nikdy mi to nesedelo a ani nebude. fyzika nepusti ale bezni ludia to papaju. v predu motor a vzadu nahon? to aby som nosil vrece zita v kufri?
bmw nikdy viac!!! :ugeek: :roll:
maRCelo

Založený: Št, 15. Apr 2010, 17:24

Re: 318i bwm

Odoslaťod Ogi11 » Ut, 11. Jan 2011, 21:13

100 ľudí 100 chutí. Ja som mal 5 bavorákov, tvoju 1.8 som nemal ale ak myslíme tú istú a tou je typ E36 tak si len natrafil na zlý kus. Ako píšeš za dobrú cenu a možno si sa aj ulakomil že ti vyhovovalo preto lebo bolo aj blízko.
Ja som mal benzín 1.6 a diesel 2.5td. Spotreba dobrá, spoľahlivosť tiež. Na oba kusy som natrafil už na druhý pokus.
Buď ta servisák riadne obtiahol alebo neviem pretože diely sa dajú zohnať za slušnú sumu. U týchto typov neplatí že za diely na BMW sa nedoplatíš.
Typ E30 ako aj E36 zvyčajne kupujú mladí chalani aby sa ukázali atď. Tak sa s nimi potom aj zaobchádza a pri prvej vážnej poruche to auto potom stojí lebo nie sú prašule ale sa to nejako pozliepa a rýchlo s ním na inzerát.
Preto treba s týchto áut pozrieť viac kusov.
Najprv si sa mal previesť, vyskúšať si, či sa ti pozdáva. Neskoro si zistil že podla teba to nie je na naše cesty, do mesta nepohodlné atď a že je to akási "krabica" ako píšeš. Ale veď tú krabicu si si vedel predstaviť ako vyzerá ešte pred samotnou kúpou.
Čo sa zadného náhonu týka, všetko je to len o zvyku a uvedomelosti. Mne sa "zo zadkom" lepšie jazdilo ako s predkom, cítil som sa v ňom bezpečnejšie. Treba sa s tým naučiť, niekde na odlahlom mieste vyskúšať ako sa "zadok" chová. Viacero áut má vpredu motor a zadný náhon a jazdia. Aj bez mecha v kufri :D
V tvojom prípade si spravil chybu že si dal len na radu kamošov a bez ničoho ši ho len tak kúpil. Teda aspoň tak ako píšeš.

Ja som mal tiež kedysi staršiu Mazdu 323F, bol to japonec, všetci to vychvalujú že spoľahlivé auto atď. Ja som ale kúpil vyhonený šrot. Výkonovo išlo pekne no ale to bolo asi všetko. Tiež som si hlavu búchal ale vieš prečo? Pretože som išiel naslepo, nevedel som si ešte riadne pozrieť auto a podobné faktory ako si mal ty. Potom po skúsenosti s japoncom som si myslel že už si ho nekúpim. No kúpil, o rok neskôr, s riadnym prezretím, peknou výbavou a vo veľmi zachovalom stave.
V takom stave v akom boli aj všetky moje bmw.
Tak ako si ty možno natrafil na zlý kus, tak aj ja. Človek sa učí celý život.
Ogi11

Založený: Ne, 14. Mar 2010, 21:16

Odoslaťod director » St, 12. Jan 2011, 20:48

u BMW je dôležitý pravidelný servis - od výmen kvapalín,rozvodov,dielov náprav,bŕzd,tlmičov,filtrov atď..pokial sa to zanedbáva auto ide rýchlo dole vodou.Preto radšej kupovať BMW hoc aj z 350000km a udržiavané ako z 200000km zanedbané.Tu skôr prichádzajú do úvahy firemné BMW,kde je predpoklad,že na údržbe nešetrili.
director

Založený: St, 28. Okt 2009, 11:42

Odoslaťod mjz » Št, 13. Jan 2011, 08:31

mal som 2 starsie bmw - je to znacka - ale po prvej zime,kde to auto je o nicom, som tiez skoncil - to auto malo ked som si ho doviezol pred 200000km a motor bol sepot kvetin a kasna velmi zachovala a bez hrdzavych pupakov - co som bol milo prekvapeny,, na takych starych autach jednoducho musis ratat co bolo pre stareho majitela dobre,tebe vadi a uz don vrazas peniaze a este ked sa ti nieco pokazi zas vrazas - to su stare auta - tu je len prianie,aby bolo pred kupou servisovane a co najmenej krat stocene,,nezanevrel som na tu znacku ,ale uz ju nemusim - mam rad vacsie a vyssie pohodlie ,,
mjz

Založený: Po, 10. Jan 2011, 17:38

Odoslaťod scorpi4 » Št, 13. Jan 2011, 10:52

ja som bol vlastnikom jedneho BMW, E39 530 D, a uprimne, bol to posledny bavorak, co sa mi doma vyskytol...mozno niekedy nejaky xd pohon, alebo kabrio, ale to co som mal ma uplne sklamalo...v zime sa s tym nedalo jazdit..a kludne nech niekto napise, ze neviem soferovat...je mi to jedno...mam viac nacuvane, ako mnohi uzivatelia tychto aut najazdene dopredu...
v lete uplna bomba, neutrhnutelne auto z cesty..skvely motor, tah, vsetko...ale akonahle naprsalo, auto nestabilne na ceste, proste hruza..a to nehovorim o snehu..

a pisal som to aj v inych temach na au.eu...

proste, kazdy ma na to svoj nazor, a ja ho nikomu neberiem..ja mam tento..
scorpi4

Založený: Po, 10. Jan 2011, 12:48