100 ľudí 100 chutí. Ja som mal 5 bavorákov, tvoju 1.8 som nemal ale ak myslíme tú istú a tou je typ E36 tak si len natrafil na zlý kus. Ako píšeš za dobrú cenu a možno si sa aj ulakomil že ti vyhovovalo preto lebo bolo aj blízko.
Ja som mal benzín 1.6 a diesel 2.5td. Spotreba dobrá, spoľahlivosť tiež. Na oba kusy som natrafil už na druhý pokus.
Buď ta servisák riadne obtiahol alebo neviem pretože diely sa dajú zohnať za slušnú sumu. U týchto typov neplatí že za diely na BMW sa nedoplatíš.
Typ E30 ako aj E36 zvyčajne kupujú mladí chalani aby sa ukázali atď. Tak sa s nimi potom aj zaobchádza a pri prvej vážnej poruche to auto potom stojí lebo nie sú prašule ale sa to nejako pozliepa a rýchlo s ním na inzerát.
Preto treba s týchto áut pozrieť viac kusov.
Najprv si sa mal previesť, vyskúšať si, či sa ti pozdáva. Neskoro si zistil že podla teba to nie je na naše cesty, do mesta nepohodlné atď a že je to akási "krabica" ako píšeš. Ale veď tú krabicu si si vedel predstaviť ako vyzerá ešte pred samotnou kúpou.
Čo sa zadného náhonu týka, všetko je to len o zvyku a uvedomelosti. Mne sa "zo zadkom" lepšie jazdilo ako s predkom, cítil som sa v ňom bezpečnejšie. Treba sa s tým naučiť, niekde na odlahlom mieste vyskúšať ako sa "zadok" chová. Viacero áut má vpredu motor a zadný náhon a jazdia. Aj bez mecha v kufri

V tvojom prípade si spravil chybu že si dal len na radu kamošov a bez ničoho ši ho len tak kúpil. Teda aspoň tak ako píšeš.
Ja som mal tiež kedysi staršiu Mazdu 323F, bol to japonec, všetci to vychvalujú že spoľahlivé auto atď. Ja som ale kúpil vyhonený šrot. Výkonovo išlo pekne no ale to bolo asi všetko. Tiež som si hlavu búchal ale vieš prečo? Pretože som išiel naslepo, nevedel som si ešte riadne pozrieť auto a podobné faktory ako si mal ty. Potom po skúsenosti s japoncom som si myslel že už si ho nekúpim. No kúpil, o rok neskôr, s riadnym prezretím, peknou výbavou a vo veľmi zachovalom stave.
V takom stave v akom boli aj všetky moje bmw.
Tak ako si ty možno natrafil na zlý kus, tak aj ja. Človek sa učí celý život.